"> ');

Kuinka säilyttää ja hoitaa morsiuspukua

 

Morsiuspukuliikkeistä ostaessa puvut pakataan yleensä kuitukankaiseen pukupussiin. Kuitukangas on hengittävää, ja siksi kaikkein paras tapa säilyttää pukua. Pukuun ei muodostu tällöin tunkkaista hajua, vaikka se olisi säilössä jonkin aikaa. 

 

Läpinäkyvät muoviset pussit eivät ole ihanteellisia säilyttää pukuja pitkiä aikoja, koska tällöin puku saattaa altistua suoralle auringonvalolle eikä muovipussi hengitä samalla tavalla kuin kuitupussi. Auringonvalo taas kellastuttaa esimerkiksi helmiä ja paljettikirjailuja. 

 

Kainaloiden kohdalle puvun sisäpuolelle ommellut henkarilenkit ovat tärkeässä osassa pukua säilyttäessä. Kun laitat pukusi ensisijaisesti roikkumaan niistä, puvut mahdolliset hennot olkaimet eivät pääse venähtämään henkarilla puvun helman ja laahuksen painosta. 

 

Laahuksen päässä on yleensä nurjalla puolella myös jonkulainen nauha, josta laahuksen voi nostaa roikkumaan henkariin puvun ollessa säilytyksessä. Tämä nauha ei ole tarkoitettu laahuksen pitämiseen kädessä häätanssin aikana.

 

Suosittelemme puvun pesettämistä viimeistään muutama kuukausi käytön jälkeen. Puvussa olevat tahrat ja hiki lähtevät parhaiten pois mahdollisimman tuoreina. 

 

Käytettynä ostettu puku kannattaa pesettää, jos myyjä ei ole sitä tehnyt. Vaikka puvussa ei olisikaan näkyvää likaa, niin mahdolliset pienet hiki- ja meikkitahrat pinttyvät pukuun kiinni sitä silittäessä.